المقادير :
صدور دجاج مخلية ( مقطعة مكعبات )
طماطم مقطعة ( مخلية من القلب ) + فلفل مقطع ( اخضر حلو )
بصل مقطع + شرائح الليمون
ملح + فلفل + جوزة الطيب
بهارات مشكلة + زعتر ( الأورجانو )
2/1 كوب عصير ليمون
2/1 كوب عصير برتقال
4/1 كوب عصير رومان ( دبس الرومان )
واحد كوب زبادى
2 ملعقة كبيرة مسطردة
الطريقة :
- تضاف كل المحتويات مع بعض طبعا ماعدا ( الطماطم , الفلفل , البصل , شرائح الليمون )
وتقلب جيدا ونضيف اليها الدجاج وتترك فى التتبيلة 12 ساعة على الأقل قبل الشوى ولو امكن ليلة كاملة يكون احسن وتتشرب التتبيلة جيدا .
- نحضر الأسياخ ونبدء بوضع شريحة ليمون ثم فلفل ثم بصل ثم طماطم ثم قطعة من الدجاج وهكذا الى ان ينتهى السيخ ونكرر نفس الخطوات مع باقى الأسياخ الى ان ننتهى من الكمية .
- ممكن نشويها على الفحم او فى الفرن انا عملتها فى الفرن وطلعت رائعة .
- و اهم شيئ فيها الزعتر ودبس الرومان وده سر طعمها .
- يفضل تقطيع الفلفل , البصل , والطماطم على شكل مربعات وشرائح الليمون فى اول السيخ واخره فقط وبالهنا والشفا ............